Raspoloženi Nadal lako protiv Younga
Foto: EPA

Wimbledon, 2. kolo

Raspoloženi Nadal lako protiv Younga

Sjajni Rafael Nadal je u meču koji je trajao dva sata i 12 minuta slavio protiv Amerikanca Donalda Younga i tako prošao u treće kolo turinira u Wimbledonu.

Nadal je bio izuzetno raspoložen za igru, tako da Young nije imao nikakve šanske na ovom meču, a sjajni Španac je na kraju slavio rezultatom 3:0, po setovima 6:4, 6:2, 7:5.

Nakon ubjedljivih izdanja u prva dva kola Wimbledona, Nadala u trećem kolu očekuje okršaj sa 34. igračem svijeta Rusom Karenom Kachanovom.

U preostala dva meča današnjeg programa na Wimbledonu pobjede su ostvarili Janowicz i Paire.

Janowicz je savladao Francuza Poulliea sa 3:1, po setovima 7:6, 7:6, 3:6, 6:1, dok je Paire bio ubjedljiv i sa 3:0 pobijedio Herberta, po setovima 7:6, 6:1, 6:4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi