Rafael Nadal se oglasio i saopštio tužne vijesti ljubiteljima tenisa

Španac riješio dileme

Rafael Nadal se oglasio i saopštio tužne vijesti ljubiteljima tenisa

Španski teniser Rafael Nadal oglasio se preko Twittera i saopštio tužne vijesti za sve ljubitelje tenisa. 

On je, nakon mnogo premišljanja, odlučio da ipak neće igrati na ovogodišnjem US Openu.

"Nakon mnogo razmišljanja odlučio sam da ne igram ovogodišnji US Open. Situacija je u svijetu vrlo komplikovana, slučajevi oboljelih od virusa Covid19 se povećavaju, čini mi se da još uvijek nemamo kontrolu nad bolešću", napisao je Nadal dok je u drugoj objavi uz fotografiju s peharom pobjednika US Opena dodao:

"To je odluka koju nikada nisam htio donijeti, ali odlučio sam da ovog puta slijedim svoje srce i za sada radije ne putujem".

Inače, Španac je četverostruki šampioin US Opena i aktuelni prvak, ali ipak neće braniti trofej.

US Open ove godine počinje 31. augusta, a upitno je hoćemo li na turniru gledati i prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi