Rafael Nadal stigao u Madrid, spreman za Hrvatsku

Predvodi Špance u Davis Cupu

Rafael Nadal stigao u Madrid, spreman za Hrvatsku

A. Čaušević

Rafael Nadal će predvoditi reprezentaciju Španije u duelu Davis Cupa protiv Hrvatske. 

Bez obzira na napornu sezonu svjetski broj 1 je odlučio da brani boje svoje zemlje na domaćem terenu u Madridu.

"Zadovoljan sam što sam ovdje. S najvećom željom sam došao pomoći ekipi kako bi se stvari odvijale na najbolji mogući način", rekao je 33-godišnji Nadal.

Na završnom turniru Davis cupa 18 reprezentacija će se u sedmici pred nama boriti za titulu, turnir počinje sutra duelom Hrvatske i Rusije. U grupi s ove dvije selekcije se nalazi i Španija.

"Taj novi format ću moći boje ocijeniti tek kada završi turnir jer još uvijek nisam igrao u njemu. Onaj stari format je imao neke jako dobre stvari, ali i neke loše, zbog kojih najbolji igrači svijeta obično nisu mogli igrati, pa je bila potrebna promjena. Nadam se da će se promjena pokazati uspješnom", izjavio je Nadal.

Inače, Nadal je u prošlosti sa Španijom Davis Cup osvojio četiri puta i to 2004., 2008., 2009. i 2011. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi