Rafael Nadal podigao trofej za najboljeg na svijetu u 2019. godini
(Foto: EPA)

Španac završava godinu kao broj jedan

Rafael Nadal podigao trofej za najboljeg na svijetu u 2019. godini

M. Šljivak

Španski teniser Rafael Nadal završit će 2019. godinu kao svjetski broj jedan.

Nadal je nedavno preuzeo vodstvo na listi od Novaka Đokovića, a kako je jučer srbijanski teniser eliminisan za završnog Mastersa u Londonu, postalo je jasno da će Rafa godinu završiti na prvom mjestu.

Tako je danas nakon pobjede u Stefanosom Tsitsipasom u Londonu dobio pobjednički pehar za najboljeg na svijetu u 2019. godini.

"Šta da kežem. Presretan sam. Posle svega kroz što sam prošao u karijeri, posebno zbog povreda, nisam ni slutio da ću ovaj pehar držati u rukama sa 33 i po godine. Bez moga tima i porodice ovo ne bi bilo moguće", poručio je Nadal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi