Raonić srušio Nadala, na redu Dimitrov

Kanađanin u polufinalu Brisbanea

Raonić srušio Nadala, na redu Dimitrov

Miloš Raonić nastavio je da krči put ka odbrani titule u Brisbaneu.

Kanadski teniser plasirao se u polufinale turnira, a njegova posljednja 'žrtva' bio je Rafael Nadal, kojeg je savladao sa 2:1 u setovima (4:6, 6:3, 6:4).

U prvom setu Raonić je imao dosta problema sa servisom, što je Rafa znalački iskoristio u petom gemu te došao do brejka. 

Stečenu prednost Nadal nije ispuštao, pa je nakon 52 minuta igre stigao do vodstva u setovima.

Raonić je odgovorio na gotovo identičan način u drugoj dionici. Izjednačena borba vođena je do rezultata 3:3, da bi potom Kanađanin vezao tri gema i odveo meč u treći set.

U uvodnom gemu odlučujućeg seta Raonić je oduzeo servis Špancu, a sjajnim servisima uspio je da privede meč kraju i izbori plasman u polufinale.

Naredni rival trećeg igrača svijeta biće Bugarin Grigor Dimitrov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi