Roberto Bautista-Agut osvojio Dohu
Španac je napravio nekoliko iznenađenja na putu do prve titule u 2019. godini (Foto: EPA)

Savladao Berdycha u finalu

Roberto Bautista-Agut osvojio Dohu

M. Šljivak

Španac Roberto Bautista-Agut pobjednik je ATP turnira u Dohi.

Sedmi nosioc turnira je u večerašnjem finalu savladao Tomasa Berdycha sa 2:1, po setovima 6:4, 3:6 i 6:3.

Prvi set je ponudio jako dobar tenis sa obje strane, a kao ključan se ispostavio sedmi gem kada je Španac došao do break lopte, a zatim je i uspješno servirao za vodstvo od 5:3.

Potom je Bautista-Agut žestoko napao Berdcyhov servis. Imao je čak tri set lopte, ali ih nije uspio iskoristiti. Ipak, na svoj servis je bio siguran i osvojio je prvi set sa 6:4.

Berdych je uzvratio u drugom setu. Igrao je mnogo sigurnije češki teniser i bez većih problema je ovaj igre uz jedan oduzeti servis dobio sa 6:3 i izjednačio je rezultat na 1:1.

Čeh je zaprijetio španskom teniseru i na otvaranju trećeg seta. Ipak, Bautista-Agut spašava break loptu, a zatim on u četvrtom gemu pravi break koji će mu na kraju osigurati pobjedu.

Imao je doduše Berdych u sedmom gemu veliku šansu da vrati izgubljeni servis. Međutim, nije iskoristio poklone španskog tenisera koji je potom lagano priveo meč kraju i došao je do trijumfa i pobjede.

Tako je Bautista-Agut na sjajan način ušao u 2019. godinu jer je dan ranije savladao i prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića

ATP Doha, finale:

Bautista Agut - Berdyc 2:1 (6:4, 3:6, 6:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi