Bautista-Agut u fantastičnom meču pobijedio Novaka Đokovića
Iako je Đoković u Dohu stigao kao veliki favorit, na kraju je ipak ispao u polufinalu.

Španac u Dohi savladao prvog tenisera svijeta

Bautista-Agut u fantastičnom meču pobijedio Novaka Đokovića

Španski teniser Roberto Bautista-Agut plasirao se u finale ATP turnira u Dohi nakon što je danas porazio Novaka Đokovića sa 2:1 u setovima. 

Iako Bautista-Agut nije uopšte naivan teniser, Đoković je svakako bio veliki favorit, ali na kraju nije uspio da dođe do pobjede iako je sve 'mirisalo' na to.

Đoković je odigrao vrlo dobro prvi set pa ga je nakon jednog brejka dobio sa 6:3. Sredinom drugog perioda igre, tačnije u sedmom gemu, Novak je napravio brejk i činilo se tada da ima otvoren put do pobjede, ali tada je stvari u svoje ruke uzeo Španac.

Bautista-Agut je odmah vratio brejk te je kasnije imao nekoliko šansi da ponovo oduzme servis Đokoviću i prije taj brejka osvoji set, ali to se nije desilo. Otišlo se u tzv. trinaesti gejm gdje je bilo vrlo neizvjesno, ali Španac se ipak bolje snašao i slavio sa 8:6.

U odlučujućem setu 24. teniser svijeta je odmah napravio brejk i poveo 1:0. Do kraja meča je bio siguran na svoj servis pa je slavio sa 6:4 i ostvario veliku pobjedu.

On će u finalu igrati protiv boljeg iz meča Tomas Berdych - Marco Cecchinato.

Top Komentari

elimo
ipak nije vanzemaljac kao što neki misle ???
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi