Roger Federer i dalje je gladan trofeja

Stari lisac se ne predaje

Roger Federer i dalje je gladan trofeja

D. Vejo

Treći teniser svijeta Roger Federer oporavio se od povrede lijevog koljena, te najavljuje nove pobjede i trofeje.

Prvi turnir koji igra to je tekući u Monte Carlu. On će u drugom kolu igrati protiv Španca Guillerma Garcije Lopeza protiv koga je trijumfovao u sva tri međusobna duela do sada. On je kako kaže spreman za izazove koji ga očekuju.

"Ja se trenutno osjećam jako dobro. Vjerujem u sebe i znam da mogu dosta pružiti na predstojećim turnirima. Povredu koljena sam sanirao. Kako psihički tako i fizički osjećam se izvanredno i nadam se da ću kvalitetno odgovoriti izazovima koji mi predstoje", rekao je za inostrane medije Švicarac, Roger Federer.

On dodaje i to da se ne nada tituli u Monte Carlu već da je ovo sve zagrijavanje pred Roland Garros.

Podsjetimo, posljednji meč Federer je odigrao sredinom januara na Australian Openu gdje je u polufinalu izgubio od Srbina Novaka Đokovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi