Federerove kćerke više nisu djevojčice i sada svojom elegancijom nikog ne ostavljaju ravnodušnim

Ove godine ih nema na Wimbledonu

Federerove kćerke više nisu djevojčice i sada svojom elegancijom nikog ne ostavljaju ravnodušnim

Admin Čaušević

Dugi niz godina u zagrljaju majke gledale su kako njihov otac igra na Wimbledonu, najprestižnijem teniskom turniru. Ove godine ih neće biti na centralnom terenu All England Club, već uživaju na nekom drugom mjestu. 

Djevojčice koje su bili najveće navijačice Rogera Federera (41) su odrasle te izgledaju jako elegantno baš u skladu sa reputacijom svog oca.

Federer koji slovi za najboljeg tenisera svih vremena je poznat po tome da ima dva para blizanaca, a prvi je dobio u julu 2009. godine.

Mirka je rodila blizankinje Mylu Rose i Charlene koje su dok su odrastale gledale svog oca kako "crta" na najprestižnijim teniskim terenima.

Porodica Federer na okupu

One su u međuvremenu odrasle i više nisu djevojčice. Prije nekoliko sedmica u Miamiju je nastala porodična fotografija porodice Federer.

Blizakinje Mylu Rose i Charlene su izgledale zaista elegantno te za razliku od brojne djece slavnih sportista uopšte ne djeluju kao da žele previpe pažnje.

Oglasi

Inače, Roger Federer i supruga Mirka su drugi par blizanaca dobili u maju 2014. godine kada su se rodila braća Leo i Lennart.

Čarobnjak iz Bazela je jako vezan za svoju djecu i praktično nigdje ne putuje bez njih i supruge Mirke. O tome je i govorio prošle godine.

"Rekao sam: 'Nikada ne bih išao na put bez svoje djece'. Radije bih otišao u penziju nego putovao bez njih. Onda bih se morao povući prije 10 godina", kazao je Federer.

Ako se po jutru poznaje dan Federerova djeca se neće baviti tenisom kao njihov otac. Govorio je Švicarac da jedan od njegovih sinova naginje ka "bijelom sportu", ali nije želio otkriti koji je u pitanju.

Možda i najbolji teniser svih vremena rekao je zbogom tenisu u septembru 2022. godine sa odigranih više od 1500 mečeva u karijeri dugoj dvije i pol decenije.

Top Komentari

damir83
Elegantne kao opanak.
0 2
ViniJr
Majmunčine jedne šta komentarišete maloljetnu djecu, vi ste svi pedofili i trebalo bi vas držati pod ključem počevši od autora članka!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi