Federer je postao GOAT, a djevojka prošla kroz takav pakao da danas ne bi samu sebe prepoznala

Kultna fotografija dvije legende

Federer je postao GOAT, a djevojka prošla kroz takav pakao da danas ne bi samu sebe prepoznala

Admin Čaušević

Sa 103 ATP trofeja i svega šta je dao tenisu Roger Federer se opravdano smatra najboljim teniserom svihe vremena, iako će svakako biti onih koji tvrde suprotno poput fanova Rafalea Nadala i Novaka Đokovića.

Federer je dugo godina bio neprikosnoveni kralj bijelog sport te je skupio 20 Grand Slamova, u međuvremenu su ga Đoković (23) i Nadal (22) nadmašili, međutim ljepota igre koju je pokazivao mađioničar iz Bazela je unikatna i neponovljiva.

Federerovi fanovi su nedavno podijelii fotografiju iz 1999. godine na kojoj se nalazi Švicarac i plavokosa djevojka koja je obećavala mnogo, ali život joj je postao pakao i sve je otišlo do te mjere da je danas neprepoznatljiva.

Radi se o fotografiji iz 1999. godine na kojoj se vide Federer i tada 16-godišnja Jelena Dokić. Njih dvoje su primili nagrade za najbolje svjetske juniore.

Oglasi

Dokić je rođena u Osijeku, ima srbijanske korijene, a većinu karijere je nastupala pod australskom zastavom. Sa 17 godina je igrala polufinale Wimbledona i svojevremeno je bila četvrta. teniserka svijeta, a život joj je uništio njen otac Damir Dokić.

Prvi put je otac udario svoju kćerku kad je imala šest godina, a idućih petnaestak, sve do 2002. kad je napustila porodičnidom, svakodnevno je trpjela fizičko i psihičko nasilje. Otac ju je tukao, pljuvao, čupao joj kosu, nazivao je svakakvim ružnim nadimcima.

Dokić iz igračkih dana sa svojim ocem Damirom

Jelenin mlađi brat je u Beogradu odakle je porijeklom njen otac Damir. Njih su dvoje također u dobrim odnosima, a s ocem se nikada nije uspjela pomiriti, iako mu je prije nekoliko godina dala šansu.

"Do svoje dvadesete godine dvaput sam bila u kinu, a nikada nisam otišla s prijateljicama na kavu ili u šoping. Uz tenis sam se jedino smjela posvetiti školi."

Oglasi

"Zbog svega toga bila sam povučeno i nesigurno dijete. Teško je pronaći zajednički jezik s mojim ocem. Ili je po njegovom ili nikako. Kad sam pobjegla od njega, ostavila sam mu svoju milionsku zaradu, no ni to ga nije moglo zadovoljiti."

Tokom najtežih dana podršku joj je pružao teško Tin Bikić, ali bolan udarac je stigao prošle godine kada je raskinula s dečkom s kojim je bila 19 godina.

Objavila je Dokić i potresnu biografiju "Nesalomljiva" u kojoj je na detalje opisala svoje golgote koje je prošla sa ocem. U međuvremenu je vagala 125 kilograma, ali je uspjela dovesti kilažu na normalan nivo.

Međutim, nakon raskida sa dečkom uslijedio je novi period depresije te se nekada sjajna teniserka ponovo udebljavala i ponovo izgleda neprepoznatljivo, a čak je priznala da je planirala skočiti sa 26. sprata i izvršiti samoubistvo.

Trenutno je angažovana kao komentator za teniske mečeve, prvenstveno na Grand Slamovima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi