Roger Federer se vraća brže nego što se očekivalo

Igrat će ATP kup

Roger Federer se vraća brže nego što se očekivalo

E. Škorić

Rekorder sa 20 Grand slam naslova, Roger Federer, vratit će se prije očekivanog na terene.

Ovaj 39-godišnji švicarski teniser nastupit će u drugom izdanju ATP kupa u Australiji.

Početkom godine će zajedno sa Stanom Wawrinkom nastupiti na ATP kupu kojeg je Srbija osvojila prošle godine. Turnir se igra od 1. do 5. februara, a nastupit će 12 zemalja.

Vijest o Federerovom povratku ugodno je iznenađenje za njegove fanove, jer se do sada smatralo da je osmerostruki prvak Wimbledona upitan za Australian Open, iako se prijavio za nastup u Melbourneu.

Švicarac je propustio gotovo cijelu proteklu sezonu, jer je podvrgnut dvjema operacijama koljena. Federer je posljednji put igrao na Australian Openu, gdje ga je 2020. u polufinalu pobijedio Novak Đoković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi