Neki doma iz diskoteka, a Federer s terena

Preživio kasnu dramu

Neki doma iz diskoteka, a Federer s terena

Admin Čaušević

Roger Federer se plasirao među najboljih 16 Roland Garrosa nakon što je poslije dramatičnog susreta pobijedio Dominika Koepfera. 

Koepfer koji im 27 godina i nema ATP titulu u karijeri je bio blizu da dokrjaći legendu, ali poslije tri sata i 35 minuta velike borbe je pokleknuo.

Federer je riješio meč u svoju korist rezultatom 7-6 (5), 6-7 (3), 7-6 (4) i 7-5. Ključan je bio treći set u kojem je Koepfer imao break prednosti, ali je u finišu izgubio dobijeno.

Meč je okončan 40-ak minuta iza ponoći tako da se Federer doma s terena vratio poprilično kasno. U jednom trenutku teniseri su se zahvaljivali malobrojnoj publici što nisu zaspali do tada.

Federer je tako na Roland Garrosu uspio skupiti isti broj mečeva kao u posljednjih godinu i pol. Naredni protivnik mu je Matteo Berrettini koji je sa 7-6 (6), 6-3 i 6-4 bio bolji od Soonwoo Kwona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi