Skandal na Roland Garrosu: Teniserka uhapšena zbog namještanja meča!

Ruska teniserka na meti

Skandal na Roland Garrosu: Teniserka uhapšena zbog namještanja meča!

S. Grebović

Teniserka iz Rusije Yana Sizikova uhapšena je zbog osnovanje sumnje za namještanje mečeva.

Na teret joj se stavlja da je učestvovala u nameštanju dubl meča između nje i Madison Brengle i rumunskog para kojeg su činile Andrea Mitu i Patricija Maria (7:6, 6:4).

Istraga je pokrenuta još prošle godine, a francuski site Le Parisen donosi informaciju da je jučernakon završetka duela u kojem je sa partnerkom Jekaterinom Aleksandrovom izgubila od Ajle Tomljanović i Storm Sanders rezultatom 6:1, 6:1 uhapšena.

U najmanju ruku sumnjive opklade u drugom setu prošlogodišnjeg duela, s akcentom na peti gem koji je Sizikova izgubila na svoj servis stvorile su sumnje kod mnogih.

Navodno su neke osobe uložile velike novce da će ruska teniserka napraviti duplu grešku u dva navrata što se na kraju i dogodilo.

Istraga će sve pokazati...

Inače, Sizikova ne kotira visoko u teniskom svijetu. Na WTA listi zauzima tek 765. poziciju, a najbolji plasman imala je prije pet godina kada je bila 336. igračica planete.

U parovima joj kud i kamo bolje ide, a ima i jednu titulu u dublu koju je osvojila 2019. godine sa sunarodnjakinjom Anastasijom Potapovom prije dvije godine.

Top Komentari

Husrefbeg22
Hapsite predsjednika FS BiH za namjestanje desetine utakmica preko svojih vjernih sudija!
4 0
bistrik87
Jbg, treba covjek nekako zaradit
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi