Obavljen žrijeb Roland Garrosa: Đokovića čeka pakao!

Otvoreno prvenstvo Francuske

Obavljen žrijeb Roland Garrosa: Đokovića čeka pakao!

A. Čaušević

Otvoreno prvenstvo Francuske poznato kao Ronald Garros igrat će se od 30. maja do 13. juna. 

Danas je obavljen žrijeba, a Bosna i Hercegovina neće imati predstavnika u glavnom dijelu turnira jer je Damir Džumhur ispao u kvalifikacijama.

Novaka Đokovića čeka pravi pakao jer na putu do finala mora pobijediti dvojicu najvećih rivala. Srbijanski teniser bi u četvrtfinalu mogao igrati protiv Rogera Federera, a u polufinalu protiv Rafaela Nadala.

U tom dijelu žrijeba od zvučnih imena još se nalaze Matteo Berrettini, Andrey Rublev i prošlogodišnji polufinalista Diego Schwartzman.

U drugoj polovini žrijeba nalaze se preostali favoriti za konačnu pobjedu poput Daniila Medvedea, Dominica Thiema, Stefano Tsitsipasa i Alexandera Zvereva.

Đoković će u prvom kolu igrati protiv Sandrena, Federer protiv kvalifikanta, a Nadal protiv Popyrina.

Top Komentari

kali
Nije problem Federer, laganini Ali Nadal jeste
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi