Rublev: Bolje je da se igra Roland Garros, nešto ćemo barem zaraditi

Panika i među teniserima

Rublev: Bolje je da se igra Roland Garros, nešto ćemo barem zaraditi

Ruski teniser Andrey Rublev jedan je od onih koji smatraju da Roland Garros nije pogriješio što je odredio novi datum odigravanja turnira.

Teniska sezona je zaustavljena zbog koronavirusa i bilo je upitno šta će se desiti za kompletnom sezonom na šljaci obzirom da je ona trebala početi odmah nakon mastersa u Indian Wellsu i Miamiju.

Obzirom da su ova dva otkazana, onda je bilo očigledno da neće biti ni mastersa na šljaci pa samim tim ni Roland Garrosa, drugog Grand Slam turnira u sezoni. Zato su čelnici istog odlučili da ga pomjere za 20. septembar.

Rublev kaže da je bolje i to nego da se ne igra nikako.

"Bio je to priličan šok, ali bolje je igrati Roland Garos kasnije u toku godine nego da se ne igra uopšte. Za razliku od timskih sportova, teniseri nemaju platu. Imamo samo nagradni fond i ako ne igramo, nećemo ništa zaraditi", kaže Rus.

On je trenutno 14. teniser svijeta a prošle godine nije igrao u Parizu. Posljednji put se na tom turniru pojavio 2017. godine kada je ispao u prvom kolu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi