Rubljov o tituli ostvarenoj s Ukrajincem: Mi smo obični ljudi, nismo političari

Genijalan odgovor

Rubljov o tituli ostvarenoj s Ukrajincem: Mi smo obični ljudi, nismo političari

Edmir Škorić

Ruski teniser Andrej Rubljov, koji je osvojio turnir u Marseilleu u paru s Ukrajincem Denisom Molčanovim, rekao je da sport spaja ljude.

Rubljov i Molčanov su u nedjelju savladali Južnoafrikanca Ravena Clasena i Japanca Bena McLachlana rezultatom 4:6, 7:5, 10:7.

Na konferenciji za novinare nakon meča Rubljov je upitan o njegovoj pobjedi u finalu dubla u Marseilleu ostvarenoj sa Ukrajincem, a valjda je svima poznato da su Ukrajina i Rusija već mjesecima na pragu rata.

"Mi smo obični ljudi, nismo političari, mi se bavimo sportom. Sport nas spaja, publika podržava svoj tim i svoje igrače. Na kraju krajeva, svi smo zajedno u ovom trenutku. Sve je jednostavno. Mir svima", rekao je Rubljov.

Ranije na Olimpijskim igrama u Pekingu ruski freestyler Ilya Burov i Ukrajinac Alexander Abramenko zagrlili su se nakon završetka takmičenja u skijaškoj akrobaciji. Na Igrama 2018. u južnokorejskom Pyeongchangu, Burov i Abramenko su također srdačno čestitali jedan drugom i slikali se s ukrajinskom zastavom.

Ministar omladine i sporta Ukrajine Vadim Gutzeit ranije je rekao da je ukrajinskim sportistima savjetovano da ne stoje uz Ruse tokom bilo kakvih događaja na Olimpijskim igrama kako bi izbjegli provokacije.

Ranije je izvor za RIA Novosti rekao da se Ukrajincima snažno savjetuje da izbjegavaju zajedničke fotografije s ruskim sportistima i da ne daju intervjue na ruskom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi