"Ja sam se vakcinisao, mislim da svi treba da se vakcinišu; Novak? Mislim da ne dolazi"

Rublev dao svoje mišljenje

"Ja sam se vakcinisao, mislim da svi treba da se vakcinišu; Novak? Mislim da ne dolazi"

Eldar Ganibegović

Približava nam se početak Australian Opena, prvog Grand Slama u sezoni.

Početak turnira zakazan je za ponedjeljak, 17, januara 2022. godine i igrat će se do nedjelje, 30. januara.

Mnogo prašine diglo se oko toga što je uslov za nastup na turniru vakcina protiv koronavirusa, te zbog toga nije jasno da li će na turniru nastupiti najbolji teniser svijeta Novak Đoković.

Svoje mišljenje o tome je u intervjuu za Eurosport dao i ruski teniser Andrey Rublev.

"Sudeći po onome što sam shvatio iz vijesti koje čitam, ne očekujte Đokovića na Australian Openu. Ovo je kao neki poker meč, čeka se ko će prvi da trepne. Mislim da će se na kraju sve završiti na tome da on jednostavno neće ići na turnir", govori Rublev i nastavlja:

"Australian Open će se igrati jer, Nadal dolazi. Ipak, bit će veoma čudno ako Đoković stvarno ne dođe. Slijedi nam i serija turnira u Americi za koje također zahtijevaju da igrači budu vakcinisani".

"Mislim da je vakcinacija važna i da bi svi trebalo da se vakcinišu. Ali, također vjerujem u pravo izbora koje ljudi moraju da imaju. Ako neko bira da se ne vakciniše i da zbog toga ostane kod kuće, pa i to je izbor, zar ne?", zaključuje ruski teniser.

Ovaj 24-godišnjak trenutno se nalazi na 5. mjestu ATP liste i jedan je od favorita za osvajanje trofeja u Australiji što bi mu bio prvi Grand Slam u karijeri.

Kada je vakcinacija u pitanju, ATP je nedavno objavio da u TOP 100 tenisera samo pet nije vakcinisano, no nisu otkrivali imena.

Top Komentari

snupi
Zadrzi svoje misli za sebe. Neka svako odlucuje o svom zdravlju.Igraj tenis.
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti