Pijanac ubio dva dječaka, dvije velike teniske nade, jedan je 2021. godine bio uz Novaka Đokovića

Tragedija u SAD

Pijanac ubio dva dječaka, dvije velike teniske nade, jedan je 2021. godine bio uz Novaka Đokovića

Edmir Škorić

Dvoje djece poginulo je u tragičnoj saobraćajnoj nesreći na Long slandu u Sjedinjenim Državama, a jedno od njih je 14-godišnjak koji je 2021. godine prisustvovao velikom finalu US Opena između Novaka Đokovića i Daniila Medvedeva.

Sjedinjene Države su u šoku zbog smrti dvojice 14-godišnjaka. Obojica su umrla nakon što je vozilo u kojem su putovali, Alfa Romeo, udario osumnjičeni pijani vozač koji se kretao u krivom smjeru na autoputu na Long Islandu.

Jedna od žrtava je i Drew Hassenbein, koji je slovio za jednog od najvećih talenata američkog tenisa, koji je imao čast prisustvovati žrijebu uoči velikog finala US Opena 2021. u kojem su se susreli Novak Đoković i Daniil Medvedev.

U velikoj nesreći poginuo je 14-godišnji Drew

Druga žrtva je dječakov prijatelj Ethan Falkowitz. Do tragdedije je došlo u srijedu navečer. I on je poput Drewa bio mladi teniser koji je obećavao.

Još dvojica dječaka, 16 i 17 godina, koji su bili u automobilu, zadobili su povrede i prevezeni su u bolnicu.

Direktorica škole koju su dječaci poklanjali kazala je da su svijet napustila dva uzorna dječaka koja su bila za primjer i koji su se spremali napraviti velike sportske karijere.

Vozač koji je skrivio nesreću Amandeep Singh suočava se s optužbama uključujući i ubistvo drugog stepena. Njegov advokat, James Kousouros, rekao je za 'Newsday' da je njegov klijent američki državljanin i da ima kriminalni dosje iz 2006. godine.

"Bila je to vjerovatno jedna od najkatastrofalnijih scena koje sam vidio u dugo vremena", rekao je kapiten Stephen Fitzpatrick, zapovjednik odjela za umorstva u Nassauu.

Fitzpatrick je dodao da je Singh, koji je imao razinu alkohola u krvi dvostruko veću od zakonske granice za vožnju, bio toliko pijan da je pretpostavio da je bio u New Jerseyju kad su ga istražitelji s Long Islanda ispitivali.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi