Safin govorio o promjenama u svijetu tenisa

Ruski teniser kritikovao nadolazeće zvijezde

Safin govorio o promjenama u svijetu tenisa

E. Ganibegović

Nekadašnji prvi rekete svijeta Marat Safin rekao je kako se tenis dosta promijenio u odnosu na njegovo vrijeme.

U svojim prvim rečenicama ruski teniser se najprije dotakao Federera i Nadala, nakon čega je govorio o promjenama u svijetu tenisa.

"Ako Federer i Nadal i dalje pobjeđuju, onda mislim da nešto nije u redu. Ne vidim zvijezde koje dolaze. Ne kažem da je moje vrijeme bilo najbolje, ali kada sam ja odrastao, igrači su osvajali ATP titule sa 16, 17 i 18 godina. Sada postaju prefosionalci s 25."

"Ranije bi se igrači povlačili s 30 godina, s 32 bi već bili dinosauri, a sada još trče s 39. Mladi momci koji dolaze jednostavno nisu na dovoljno visokoj razini - ako u tim godinama i dalje možeš biti prvi na svijetu, to znači da nešto nije u redu s ostalim igračima."

"Federer i Nadal jesu veliki igrači, ali stare. Nema veze koliko radiš u teretani, s godinama postaje sve teže oporavljati se...Dakle, ako želiš biti zaista dobar, već sada moraš pobjeđivati Federera i Nadala. Pogledajte Murraya i Đokovića, oni su s 19-20 godina već sređivali najbolje, a to se sada ne vidi kod mlađih igrača", izjavio je Safin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi