Samo nekoliko dana nakon što je vrijeđao turnir: Kyrgios se povukao sa Roland Garrosa

Zanimljiva odluka

Samo nekoliko dana nakon što je vrijeđao turnir: Kyrgios se povukao sa Roland Garrosa

Australac Nick Kyrgios povukao se sa Roland Garrosa.

Ova odluka došla je samo nekoliko dana nakon što je kontroverzni teniser kritikovao ovaj turnir preko društvenih mreža.

"Šta se dešava? Evo me, treniram sa Andyjem Murrayem. Mislim da je Wimbledon najbolji turnir na svijetu, pogledajte ovu savršenu travnatu podlogu. Riješite se šljake, ljudi. Ko voli šljaku kada je tako loša?", rekao je tada Kyrgios te nastavio:

"Činjenica je da sam ovdje i da za par dana moram da idem u Pariz. Roland Garros je sr**e, u poređenju sa ovim. Apsolutno sr**e", završio je Kyrgios.

Naravno, njegove riječi su naišle na brojne kritike teniske javnosti, a on je odlučio da se na kraju povuče sa drugog Grand Slama u sezoni.

Inače, u prvom kolu je trebao igrati protiv Britanca Camerona Norrieja.

Podsjetimo, Kyrgios je privukao veliku pažnju proteklih sedmica na turnirima u Madridu i Rimu. Servirao je ispod ruke što je dozvoljeno ali niko ne radi u današnjem tenisu, a vrhunac je doživio kada je bacao stvari na turniru u Rimu nakon čega je diskvalifikovan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi