Nestašni Kyrgios je ovaj put pretjerao: Australijanac izbačen sa turnira u Rimu!
Screenshot

Zbog nedoličnog ponašanja tokom meča drugog kola

Nestašni Kyrgios je ovaj put pretjerao: Australijanac izbačen sa turnira u Rimu!

Nick Kyrgios je dugo važio za sljedeću veliku zvijezdu svjetskog tenisa, ali je nezgodni karakter spriječio Australijanca da dostigne visine koje mu je garantovao njegov talenat.

Kyrgios nikada nije "prerastao bubice", pa smo tokom godina mogli svjedočiti njegovim bezbrojnim "nestašlucima".

Ovaj put je ipak pretjerao, pa je izbačen sa Mastersa u Rimu.

Australijanac je danas igrao meč drugog kola protiv Norvežanina Ruuda, a pri rezultatu 1:1 u setovima, u trećem setu je uspio zaraditi diskvalifikaciju.

U trenutku kada je gubio 2:1 u trećem setu Kyrgios je pobjesnio i počeo burno protestvovati kod sudije. Nakon što ga je sudija upozorio da prekine sa takvim ponašenjem, Kyrgios je doslovno podivljao, pa je počeo bacati stolice u teren.

Njegovo ponašanje je moglo imati samo jednu posljedicu - diskvalifikaciju sa Mastersa u Rimu.

Na ovaj način je Kyrgios ostao bez šanse da moža u daljoj fazi turnira odmjeri snage sa Novakom Đokovićem što mu je očigledno velika želja.

Naime, australijski teniser se u svojim posljednjim izjavama u ne baš pozitivnom tonu dotakao Đokovića.

"Novak je bolesno opterećen željom da ga svi vole. Toliko to želi da više ne mogu da podnesem", rekao je Kyrgios i dodao:

"Ako ga pobijedim u narednom duelu, slavit ću baš kao što on to čini i to pred njim".

Zbog diskvalifikacije Kyrgiosa, Ruus je automatski prošao u naredno kolo turnira u Rimu u kojem će snage odmjeriti sa Del Potrom.

Top Komentari

Terminator
Lud zbunjen,nenormalan.
2 0
Hrubesch
Po stoti put pokazuje da je krkan. Nole je svjetlosnu godinu, i to ne jednu, ispred njega.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi