Šarapova: Neke sam stvari saznala na internetu

Bijesna na ITF

Šarapova: Neke sam stvari saznala na internetu

Edmir Škorić

Šarapova se u aprilu ove godine vratila nakon 15-mjesečne suspenzije zbog pada na dopingu nakon što su joj pronađeni sastavi nedozvoljenog meldonija.

Ruska teniserka Marija Šarapova govorila je za njemački Bild o povratku na terene.

Vijest da je pala na dopingu Šarapova je donekle normalno prihvatila, mada je čitav teniski svijet bio šokiran i stizale su razne kritike na račun Ruskinje. Neki su je branili, no većina je bila bijesna smatravši da je ljepotica na neki način varala sve oko sebe.

No, Marija se vratila i sada je 59. igračica svijeta. Kaže kako je pisala dnevnik kako bi izbacila misli iz glave, te kako se osjećala usamljeno i loše.

"Bio je to šok. Mada su mi mnogi rekli kada sam se vratima da sam odrasla kao osoba tokom pauze. Valjda sam naučila neke stvari", tvrdi Šarapova, pa nastavlja:

"Nije bilo lako opet zaigrati. Već sam imala u glavi taj meč, ali pomalo je bilo napeto. No, kada je meč počeo, osjetila sam da sve funkcioniše dobro i da sam i dalje 'ispravna'".

Šarapova sada kritikuje Međunarodni teniski savez (ITF) jer nije upoznata s nekim pravilima ove organizacije.

"Nažalost, igrači nisu uključeni u se rasprave o promjenama pravila. O nekim promjenama za 2018. godinu saznala sam putem interneta. Možda to nije u redu?", tvrdi Šarapova, koja ima želju da se vrati u vrh WTA liste u 2018. godini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi