Šarapova: Zadovoljna sam trenutnom formom

Uspješan povratak na teren

Šarapova: Zadovoljna sam trenutnom formom

Ruska teniserka Marija Šarapova imala je prilično uspješan povratak na WTA Tour nakon isteka 15-mjesečne suspenzije.

Bivši broj jedan dogurala je do polufinala turnira u Stuttgartu, gdje je zaustavljena od Kristine Mladenović iz Francuske.

Njih dvije odigrale su fantastičan meč, a Mladenovićeva je slavila sa 2:1 u setovima (3:6, 7:5, 6:4), poslije dva sata i 39 minuta igre.

"Nisam ljuta ili razočarana. Voljela bih da sam iskoristila svoje šanse u drugom setu, kada sam imala brejk prednosti, ali sam pala u igri i dozvolila joj da se vrati u meč, igra sa više samopouzdanja. Jednostavno, više nisam bila u prilici da joj namećem pritisak, a kada vam se to desi protiv teniserke koja je igrala vrlo dobro ove godine, onda je to opasno", rekla je Ruskinja i dodala da je zadovoljna pruženim partijama u Stuttgartu:

"Zadovoljna sam onim što sam postigla. Srećna sam pokazanom igrom. Nikada niste sigurni kako ćete odigrati kada izađete na teren, ali sam u Stuttgartu stvorila dobru osnovu. Sada me čekaju Rim i Madrid", izjavila je Šarapova.

Ona je plasmanom u polufinale osvojila 185 bodova, što će joj donijeti plasman oko 260. mjesta na WTA listi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi