Schwartzman preko Verdasca do druge titule u karijeri

Argentinac osvojio ATP turnir u Rio de Janeiru

Schwartzman preko Verdasca do druge titule u karijeri

Argentinski teniser Diego Schwartzman je došao do svoje druge ATP titule u karijeri i to nakon što je u finalu turnira na zemlji u Rio de Janeiru savladao Španca Fernanda Verdasca sa 2:0, po setovima 6:2, 6:3.

Prvi set je počeo razmjenom brejkova, da bi nakon toga Schwartzman počeo puno sigurnije igrati na svoj servis, ali je Argentinac uspio i još dva puta napraviti brejk, u 6. i 8. gemu, pa je nakon 32 minute igre poveo sa 1:0 u setovima.

Drugi set je trajao nešto duže, a Verdasco je propustio pet brejk lopti u ovom dijelu igre, ali nije uspio oduzeti servis svom protivniku. S druge strane, Schwartzmanu je za pobjedu u drugom setu i osvajanje turnira bio dovoljan brejk u šestom gemu kada je poveo sa 4:2. Kako je do kraja bio siguran na svom servisu slavio je dosta laganu pobjedu.

Podsjetimo ovo je za Argentinca druga titula u karijeri, nakon što je prošle godine osvojio turnir u Istanbulu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi