Verdasco iznenadio Zvereva

Roland Garros 1. kolo

Verdasco iznenadio Zvereva

D. Rakanović

Španski teniser Fernando Verdasco priredio je veliko iznenađenje i eliminisao mlado Alexandera Zvereva u prvom kolu Roland Garrosa. 

Španac je slavio nakon nešto manje od tri sata igre sa 3:1, po setovima 6:4, 3:6, 6:4, 6:2. 

Ova dvojica tenisera su počeli meč još jučer, ali je on prekinut sinoć zbog mraka. 

Verdasco je sigurnom igrom u prvom setu došao do prednosti (6:4), ipak Zverev je uspio izjednačiti u drugom setu nakon što je slavio sa 6:3. 

Španac je danas podsjetio na stare dana kada je umio da bljesne na šljaci i slavio je u dva naredna seta bez veći problem (6:4, 6:2). 

Zverev je tako nakon prvog osvojenog Mastersa u Rimu i u prvoj sedmici u kojoj se našao među deset najboljih igrača prerano završio takmičenje u Parizu. 

U drugom kolu Verdasco se sastaje sa Pierre-Hugues Herbertom koji je u tri seta bio bolji od Jareda Donaldsona. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi