Nadal - Gasquet 16:0

Rafa lako protiv Francuza

Nadal - Gasquet 16:0

Edmir Škorić

Španski teniser Rafael Nadal nadigrao je Richarda Gasqueta u šesnaestini finala Roland Garrosa.

I sam je Gasquet u najavi meča kazao da su mu šanse male, a to je bilo jasno i pogledom na međusobni omjer njih dvojice. U proteklih 15 mečeva slavio je Rafa, a osvojio je posljednjih 25 setova.

S današnjom pobjedom, Nadal je na 16-0 protiv Gasqueta i pripalo mu je posljednjih 28 setova.

U današnjem meču je bilo 6:3, 6:2, 6:2 i Francuz jednostavno nije imao šta tražiti na šljaci protiv superiornog Nadala, koji brani titulu u Parizu.

Naximilian Marterer, 70. igrač svijeta, rival je Nadalu u osmini finala. Nema potrebe da govorimo koliki je favorit u ovom duelu prvi teniser svijeta.

Hrvatski teniser Borna Ćorić poražen je bez osvojenog seta protiv Argentinca Diega Schwartzmana, koji je slavio sa 7:5, 6:3, 6:3. Ranije je Kevin Anderson sa 6:1, 6:7, 6:3, 7:6 savladao Michu Zvereva.

Roland Garros, 3. kolo:
Nadal - Gasquet 6:3, 6:2, 6:2
Schwartzman - Ćorić 7:5, 6:3, 6:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi