Sela zaustavio Delića

Bh. teniser poveo, pa na kraju izgubio

Sela zaustavio Delića

Adnan Beganović

Najbolji bosanskohercegovački teniser Amer Delić nije se uspio plasirati u 2. kolo velikog ATP turnira u Indian Wellsu.

Naime, nakon što je uspješno prošao kvalifikacije bh. teniser u 1. kolu Indian Wellsa sastao se sa izraelskim teniserom Dudi Selom. Trenutno 63. igrač na svjetskoj rang listi slavio je sa 2:1 po setovima.

Delić je sjajno otvorio meč i u prvom setu je nadigrao Selu (6:2). Bh. teniser iskoristio je dvije break lopte, dok je na svom servisu bio superioran. Izraelski teniser je imao šest break prilika, no niti jednu nije iskoristio, pa je Amer zasluženo došao do prednosti.

Međutim, u drugom i trećem setu Amerova se igra raspala. Na terenu je postojao samo jedan igrač, na našu veliku žalost bio je to Sela, koji je drugi set riješio u svoju korist sa 6:0, da bi u trećem slavio sa 6:2.

Indian Wells, 1. kolo:
Sela - Delić 2:1 (2:6, 6:0, 6:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.