Direktor Teniskog saveza BiH

Senad Hadžimešić: Zadovoljni smo uspjesima u 2018. godini

Samir Mlaćo

Danas je održana press konferencija Teniskog saveza Bosne i Hercegovine.

Pored informacija o redovnim aktivnostima TS, te rezultatima postignutim u prethodnoj godini, na press konferenciji je prezentiran plan priprema za nastup naših reprezentacija u međunarodnim teniskim šampionatima Davis Cup i Fed Cup.

Prisutnim se prvi obratio direktor Saveza Senad Hadžimešić.

"TS BiH može biti zadovoljan sa uspjesima u 2018. godine, kako na domaćem, tako i na međunarodnom planu. Možemo biti ponosni da je 11 reprezentacija BiH igralo EP u kategorijama 12-18 godina. To su bili takmičenja u pojedinačnoj i ekipnoj kategoriji, a imali smo i predstavnika u juniorskoj kategoriji na završnom mastersu najboljih osam igrača Evrope. Možemo biti ponosni na Meditarske igre gdje je naša ekipa osvojila srebrenu medalju i tako povećala broj medalja. Što se tiče FED kup reprezentacije, malo je nedostajalo da se plasiramo u prvu grupu. Davis kup reprezentacija je napravila veliku pobjedu u Slovačkoj te nam je ta pobjeda omogućila kvalifikacioni meč za Svjetsku grupu, te  da u 2019. godini imamo kvalifikacioni meč u dalekoj Australiji za borbu među 18 najboljih na svijetu", kazao je Hadžimešić.

"Broj juniora odnosno takmičara u BiH se postepeno povećava i to nam daje za pravo da možemo reći da tenis polako zauzima pravo mjesto u bh. sportu. Ove godine Teniski savez je organizovao pripreme za najbolju žensku ekipu i to će se desiti od 28.01. - 04.02. u Sarajevu. To je veoma bitno za dobar rezultat. Sretni smo zbog toga i smogli smo snage da nađemo uslove za pripreme", dodao je Hadžimešić.

Top Komentari

teddy sheringham
Senad Sarajevo open. Šta je, gdje zapelo? Muljator.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi