Senzacija na Roland Garrosu: Djevojčica iz Amerike izbacila Simonu Halep

Gotovo svi favoriti poispadali

Senzacija na Roland Garrosu: Djevojčica iz Amerike izbacila Simonu Halep

Mlada američka teniserka Amanda Anisimova napravila je danas pravu senzaciju na Roland Garrosu.

Ona je u susretu četvrtfinala pobijedila Rumunku Simonu Halep i na taj način je izbacila sa turnira.

Iako je 17-godišnja Amerikanka bila potpuni autsajder u ovom meču protiv daleko iskusnije i poznatije protivnice, odigrala je sjajan meč i na kraju ostvarila sasvim zaslužernu pobjedu.

Ona je slavila sa 6:2 i 6:2 u meču koji je trajao sat i 10 minuta, a u polufinalu će igrati protiv teniserke iz Australije Ashleigh Barty koja je u isto vrijeme u četvrtfinalnom duelu pobijedila Madison Keys iz Sjedinjenih Država.

Treba reći i gto da će se u nastavku dana na Roland Garrosu odigrati i dva muška četvrtfinala. Sastat će se Novak Đoković protiv Alexandera Zvereva, odnosno Dominic Thiem protiv Karena Khachanova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi