Halep se lagano obračunala s Venus, a sada je u osmini finala čeka Serena Williams

Prva teniserka svijeta

Halep se lagano obračunala s Venus, a sada je u osmini finala čeka Serena Williams

E. Čaušević

Rumunska teniserka Simona Halep plasirala se jutros u osminu finala Australian  Opena.

Halep je u trećem kolu prvog Grand Slam turnira ove sezone igrala protiv iskusne američke teniserke Venisu Willams i slavila je sa 2:0 u setovima. Rumunka je do pobjede došla lakše od očekivanog iako su navijači priželjkivali nešto bolji meč.

Međutim, prva teniserka svijeta nije željela dozvoliti nikakvo iznenađenje, te je za sat i 18 minuta stavila tačku na ovaj meč. Prvi set Halep je dobila sa 6:2, dok je rezultat drugog seta bio 6:3.

Nakon pobjede protiv Venus sada će Simona Halep igrati protiv mlađe sestre Williams, a naravno riječ je o Sereni. Sigurno da nas očekuje strašan meč, a mediji su ga već proglasili finalom prije finala.

Australian Open, 3. kolo:

Simona Halep - Venus Williams 2:0 (6:2, 6:3)

Top Komentari

Dino69
Ona je za mene legenda,bravo Simona i nadam se da osvajš
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi