Senzacija u Šangaju: Bautista-Agut eliminisao Đokovića

Španac odigrao meč karijere

Senzacija u Šangaju: Bautista-Agut eliminisao Đokovića

Španski teniser Roberto Bautista-Agut eliminisao je Novaka Đokovića u polufinalu Mastersa u Šangaju nakon pobjede 2:0 u setovima.

Bautista-Agut je bio autsajder u ovom meču, ali ipak je uspio da napravi veliku senzaciju i slavi protiv prvog reketa svijeta. Prvi set protekao je u izjednačenoj borbi sve do desetog gema kada je Bautista-Agut napravio brejk i dobio set sa 6:4.

U drugom setu bilo je izjednačeno sve do šestog gema kada je Španac napravio brejk, ali Novak je odmah uzvratio te vratio brejk. Ipak, već u narednom gemu Bautista-Agut je napravio novi brejk, a imao je 5:3 i servirao za meč. Propustio je tri meč lopte, a Đoković je došao do brejka i vratio se u meč.

Ipak, u narednom gemu je Bautista-Agut nastavio u sjajnom ritmu i onda iskoristio četvrtu meč loptu i sasvim zasluženo slavio sa 2:0 (6:4, 6:4).

Španac se plasirao u finale a tamo će igrati protiv boljeg iz meča Andy Mutray - Giles Simon.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi