Serena lako do trećeg kola, tamo je čeka sestra Venus

US Open, 2. kolo

Serena lako do trećeg kola, tamo je čeka sestra Venus

Američka teniserka Serena Williams plasirala se u treće kolo US Opena nakon što je rano jutros po našem vremenu porazila Njemicu Carinu Witthoeft sa 2:0 u setovima.

Serena je vrlo lako pobijedila u ovom meču koji je trajao svega 68 minuta, a protivnici, koja je inače 101. teniserka svijeta, je prepustila samo četiri gema.

Serena je sredinom prvog seta napravila brejk i povela 3:1, da bi joj rivalka odmah uzvratila i vratila se u set. Ipak, nekadašnja prva teniserka svijeta je tada ubacila u još jednu brzinu više pa je do kraja seta dva puta oduzela servis protivnici za konačnih 6:2.

U drugom setu Serena tek u drugom dijelu uspjeva slomiti otpor protivnice, pa je napravila dva brejka pred sami kraj i ponovo slavila sa 6:2.

Ona će u trećem kolu igrati, ni manje ni više, nego protiv sestre Venus koja je nešto ranije u toku dana izbacila Camilu Giorgi pobjedivši je sa 2:0 u setovima.

Bit će ovo jubilarni 30. susret sestara Williams, a do sada je u prednosti Serena koja vodi sa 17-12.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi