Serena pomela Sharapovu sa terena kao da je nije ni bilo

Malo lakši trening za Amerikanku

Serena pomela Sharapovu sa terena kao da je nije ni bilo

S. Grebović

Američka teniserka Serena Williams plasirala se u drugo kolo US Opena nakon što je kasno sinoć sa ubjedljivih 6:1 i 6:1 bila bolja od Ruskinje Marije Sharapove.

Nekada je duel ove dvije teniserke važio za jedan od derbija ženskog tenisa. Međutim posljednjih godina zahvaljujući Amerikanki lišeni smo bilo kakve neizvjesnosti kada su njihovi međusobni dueli u pitanju.

Naime, Serena je neuporedivo uspješnija u odnosu na svoju rivalku, jer na svom kontu ima 19 pobjeda i svega tri poraza. Posljednji trijumf Sharapova je zabilježila još davne 2004. godine u finalu jednog turnira u Singapuru kada je slavila sa 2:1.

Williamsovoj je sinoć bilo dovoljno manje od sat vremena da savlada Ruskinju, 59 minuta da budemo precizniji, što dovoljno govori koliko je bila superiornija.

Trenutno osma teniserka sveta će u narednom kolu US Opena igrati protiv zemljakinje Caty McNally koja je dobila specijalnu pozivnicu organizatora. Ova 17-godišnja teniserka je u prvom kolu savladala Timea Bacsinszky sa 6:4, 6:1 po setovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti