Spektakl već u 1. kolu ženskog dijela US Opena

Teniski klasik na samom startu

Spektakl već u 1. kolu ženskog dijela US Opena

S. Grebović

Danas je obavljen žrijeb i ženskog singla posljednjeg Grad Slama sezone US Opena, a koji nam je donio sudar višestrukih šampionki, Serene Williams i Marije Sharapove.

Slobodno se može reći da je riječ o dvije teniserke koje su obeležile jednu eru ženskog tenisa.  Amerikanka je neuporedivo uspješnija jer na svom kontu ima 19 pobjeda i samo tri poraza, od toga i onaj nakon kojeg se Amerikanka povukla.

Prije toga Sharapova je posljednju pobjedu zabilježila još davne 2004. godine, a od tada Serena je nanizala čak 18 pobjeda trijumfa ruske predstavnice. 

Serena se kao osmi nosilac nalazi se u četvrtini žrijeba koji predvodi druga teniserka svijeta Ashleigh Barty, a u četvrtom kolu mogla bi da naleti na Srbijanku Ivanu Jorović, ukoliko eliminiše Poljakinju Svjontek.

Branilac titule Naomi Osaka, senzacionalna pobednica u prošlogodišnjem finalu protiv Serene Williams, igraće protiv mlade Ruskinje Ane Blinkove na samom startu US Opena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi