Sportašica za divljenje: Deset mjeseci nakon porođaja Serena u finalu Wimbledona

Lako izašla na kraj sa Georges

Sportašica za divljenje: Deset mjeseci nakon porođaja Serena u finalu Wimbledona

Američka teniserka Serena Williams plasirala se danas u veliko finale Wimbledona nakon što je u polufinalnom susretu porazila 13. teniserku sa WTA liste Juliju Georges sa 2:0. 

Serena je pred Wimbledon postavljena za nositeljicu iako je bila 181. teniserka svijeta, a organizatorima se odužila još jednim fantastičnim turnirom.

Ona je pred polufinalni susret izgubila samo jedan jedini set, a danas je također briljirala te je bez gotovo ikakvih problema slavila pobjedu sa 6:2 i 6:4 nakon sat i 12 minuta tenisa.

Serena će u finalu igrati protiv njemačke teniserke Angelique Kerber koja je nešto ranije u toku dana savladala Jelenu Ostapenko sa 2:0 u setovima.

Inače, Williams je tokom karijere osvojila sedam naslova na Wimbledonu i prekosutra ima šansu za osmi trijumf.

Finale je na rasporedu u subotu od 15.00 sati.

Top Komentari

SEIKO
Žaba baba krastača,fuj debela muškobanjasta gaduro.
2 10
Kiss
skidam kapuz
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi