Serena Williams ispustila nemoguće i ispala sa Australian Opena!
Gotovo nikada u karijeri Serena Williams na ovakav način nije izgubila meč (Foto: EPA)

Kraj za Amerikanku

Serena Williams ispustila nemoguće i ispala sa Australian Opena!

M. Šljivak

Sedmostruka pobjednica Australian Opena Serena Williams oprostila se od nastupa na prvom Grand Slamu sezone.

U četvrtfinalnom duelu od nje je bila bolja češka teniserka Karolina Pliskova, koja je slavila pobjedu sa 2:1, po setovima 6:4, 4:6 i 7:5.

Više od dva sata trajala je borba ove dvije sjajne teniserke. Prvi set je na kraju presudio samo jedan break kojeg je Čehinja napravila u trećem gemu (6:4), da bi nakon velike borbe i drugom Serena uspjela da uzvrati i da izjednači rezultat na 1:1.

Gomila oduzetih servisa viđena je u odlučujućem setu, a Williams je uspjela izgubiti dobijeni meč. Imala je prednost od 5:1, ali je čudesnom igrom Pliskova uspjela da dobije narednih šest gemova i da pobijedi u ovom meču i prođe u polufinale.

Tamo je čeka duel protiv Naomi Osake koja je lagano sa 2:0 (6:4 i 6:1) savladala Elenu Svitolinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi