Vraća se u pravu formu: Serena Williams u osmini finala Australian Opena

Lagana pobjeda Amerikanke

Vraća se u pravu formu: Serena Williams u osmini finala Australian Opena

E. Čaušević

Američka teniserka Serena Willams nastavila je s odličnim igrama na Australian Openu.

Williams je uspjela da izbori plasman u osminu finala lakše od očekivanog, jer je sa 2:0 u setovima jutros bila bolja od Dayane Yastremske. Serena je ovaj meč završila za svega sat vremena i pet minuta i pokazala da se vraća u pravu formu.

Amerikanka je prvi set završila za 28 minuta i slavila sa 6:2, dok je u drugom setu svojoj protivnici prepustila samo jedan gem (6:1). Serena će u osmini finala igrati protiv bolje u duelu njene sestre Venus i Simone Halep.

U osmini finala je i Elina Svitolina koja je sa 2:1 u setovima savladala Shuai Zhang, a istim rezultatom pobjedu je ostvarila Osaka protiv Hsieh. Sa 2:0 danas su pobjede upisale Keys i Sevastova. Keys je bila bolja od Mertens, dok je Sevastova savladala Wang.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi