Serena Williams "pomela" Mariju, Azerenka ispala već u prvom kolu

Dosta uzbuđenja u ženskoj konkurenciji

Serena Williams "pomela" Mariju, Azerenka ispala već u prvom kolu

Endin Čaušević

Prvo kola Australian Opena u ženskoj konkurenciji ponudilo nam je nekoliko velikih iznenađenja, a sigurno da je najveća senzacija da Victoria Azarenka ide kući već nakon prvog kola.

Azarenka je u velikom padu forme, a to se potvrdilo i na prvom Grand Slam turniru u novoj sezoni. Teniserka iz Bjelorusije poražena je danas od Laure Siegmund koja je 110. teniserka svijeta.

Siegmund je slavila sa 2:1 u setovima i tako priredila najveću senzaciju u prvom kolu Australian Opena. Prvi set pripao je Azarenki nakon tie-breaka sa 7:6, no u nastavku je njemačka teniserka odigrala sjajan meč. Izjednačila je na 1:1 nakon 6:4 u drugom setu, dok je u trećem prepustila samo dva gema protivnici (6:2) i došla do velike pobjede.

Plasman u drugo kolo ostvarila je i Serena Williams koja je tradicionalno jedan od najvećih favorita u Melburnu. Američka teniserka se lagano obračunala protiv Tatjane Marije i posao je završila za svega 50 minuta. Prvi set Williams je dobila sa 6:0, dok je u drugom bilo 6:2.

Laganu pobjedu slavila je i Bouchard protiv Peng sa 2:0 (6:2, 6:1), a delje ide i srbijanska teniserka Aleksandra Krunić koja je sa 2:1 u setovima bila bolja od Zarine Diyas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti