Serena Williams prva u polufinalu

Li Na zadržala šanse

Serena Williams prva u polufinalu

M. Maksimović

Večer ranije, Angelique Kerber je bila blizi, imala je dvije meč lopte protiv Victorije Azarenke.Bjeloruskinja se provukla, slavila je u tri seta, meč je ostavio traga. Kako na pobjednici tako i na poraženoj. Prva igračica svijeta, Victoria Azarenka je poražena u meču sa Serenom Williams, u dva seta.

Imala je Azarenka svoje prilike, devet break lopti, ali je samo tri puta uspjela uzeti servis Sereni.Sa druge strane, Serena je imala sjajnu realizaciju break prilika.Samo je jedan od njih šest ostala neiskorištena.

 

U prvom setu Serena je povela 5-3, Azarenka je uzvratila u naredmom gemu, ali je set otišao na stranu Amerikanke. U drugom je Azarenka imala velikih 3-0, ali se Serena vratila.U narednih sedam gemova, izgubila je tek jedan. Serena je trećom pobjedom osigurala nastup u polufinalu.

 

I dok je Serena u Istanbulu proslavila treću pobjedu, Kineskinja Li Na je upisala svoju prvu.

U dva seta 6-4,6-3, savladala je Nijemicu Angelique Kerber. U prvom setu je Kerber vodila 4-2, set je izgubila 4-6, dok je u drugom Li Na krenula sa ranim breakom, povela je 2-0,3-1, do kraja je Kerber uhvatila još dva gema.Kineskinja je ovom pobjedom zadržala svoje šanse za ulazak u polufinale.

 

U jedinome današnjem dvoboju Bijele grupe, završnog WTA Mastersa u Istanbulu Talijanka Sara Errani je slavila protiv Australke Samanthe Stosur s 6-3, 2-6, 6-0.Za Errani je to prva pobjeda na mastersu, dok je Stosur ušla u turnir zahvaljujući odustajanju Čehinje Petre Kvitove zbog bolesti nakon poraza u prvom dvoboju od Agnieszke Radwanske.

 

Crvena grupa:

Serena Williams (USA) - Victoria Azarenka (Blr) 6-4,6-4

Li Na (Kin) - Angelique Kerber (Nje) 6-4,6-3

 

Bijela grupa:

Sara Errani (Ita) - Samantha Stosur (Aus) 6-3,2-6,6-0

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.