Sestre Williams ispisuju nove stranice istorije tenisa

Zanimljivi podaci

Sestre Williams ispisuju nove stranice istorije tenisa

U finalu Australian Opena gledaćemo okršaj sestara Williams.

Biće to prvi duel Serene i Venus u finalu jednog Grand Slama još od 2009. godine, kada je na Wimbledonu slavila mlađa sestra.

Svakako je zanimljiv podatak da su se zadnji put u finalu Australian Opena srele sada već davne 2003. godine.

Sa 36 godina i 225 dana Venus Williams je postala druga najstarija teniserka na WTA Touru koja je izborila plasman u finale jednog Grand Slama. Rekorderka je Martina Navratilova sa 37 punih godina.

Što se tiče Serene, ovo je za nju 11. uzastopna godina u kojoj je izborila plasman u finale jednog Grand Slama, te se tako izjednačila sa Martinom Navratilovom, dok je i dalje neprikosnovena Chris Evert (14).

Sestre Williams će po 15. put ukrstiti rekete na nekom Grand Slam turniru, a samo su Martina Navratilova i Chris Evert zabilježile više međusobnih duela na najvećim turnirima.

Serena, druga igračica svijeta, bi trijumfom u finalu Melbournea stigla do svoje 23. Grand Slam titule i tako prestigla slavnu Steffi Graf.

Sa druge strane, Venus će se boriti za osmu titulu na najvećim turnirima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi