Šetkić siguran na startu Challengera u Sloveniji

ATP Challenger u Portorožu

Šetkić siguran na startu Challengera u Sloveniji

D. Rakanović

Bosanskohercegovački teniser Aldin Šetkić plasirao se u drugo kolo ATP Challengera u Sloveniji. 

Šetkić je u prvom kolu turnira u Portorožu savladao Toma Kočevara sa 2:1, po setovima 6:2, 6:7, 6:4. 

Bh. teniser je sjajno počeo meč, na startu je odmah napravio dva brakea, a zatim je rutinski sačuvao prednost (6:2)  i poveo u setovima. 

Na startu drugog seta Šetkić je izgubio servis, ali odmah u narednom gemu je uzvratio brakeom. Do kraja seta nije bilo brakeova, pa se išlo u tie-break, koji je pripao Slovencu rezultatom 7:4. 

U odlučujućem setu Šetkić je prvi napravio brake u petom gemu ali ga u narednom gameu nije uspio potvrditi. U nastavku seta Šetkić ponovo uspijeva oduzeti servis protivniku u devetom gemu (5:4), a zatim je sigurnom igrom na svoj servis osvojio gem i slavio prolaz u drugo kolo. 

Bh. teniser će u drugom kolu igrati protiv pobjednika duela Kavčić - Karlovskiy.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti