Sezona je suspendovana, ali Nishikori prijeti Đokoviću: Spremio sam novu taktiku za tebe!

Japanac analizirao poraze

Sezona je suspendovana, ali Nishikori prijeti Đokoviću: Spremio sam novu taktiku za tebe!

Japanski teniser Kei Nishikori imao je brojne probleme s povredama u posljedje vrijeme. Zbog operacije lakta nije igrao od oktobra prošle godine do suspenzije sezone. Sada također ne može igrati zbog koronavirusa. 

Japanac je slobodno vrijeme iskoristio kako bi analizirao neke svoje prethodne mečeve, posebno one protiv Novaka Đokovića protiv kojeg ima užasan omjer od dvije pobjede i čak 16 poraza.

30-godišnji teniser koji je svojevremeno bio 4. na ATP listi kaže kako sada ima novu taktiku za Noleta.

"Ponovo sam gledao i rekonstruisao mečeve sa drugačije tačke gledišta. Đoković je neko ko igra odlično u najbitnijim trenucima, rijetko kada griješi, ali sada u glavi imam neke nove taktike koje ću isprobati protiv njega", poručio je.

Nishikori je najveći uspjeh karijere ostvario u septembru 2014. godine kada je igrao finale US Opena i izgubio od Hrvata Marina Čilića.

Obzirom da u posljednje vrijeme nije igrao nikako, a prošle sezone mu je forma bila nešto lošija, trenutno je tek na 31. mjestu ATP liste, ali od njega se ponovo očekuju velike stvari jednom kada se tenis vrati na scenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi