Simona Halep konačno prva teniserka svijeta

Nakon današnje pobjede protiv

Simona Halep konačno prva teniserka svijeta

Rumunska teniserka Simona Halep konačno se probila na prvo mjesto WTA liste. 

Halep je danas u polufinalu WTA turnira u Pekingu porazila Jelenu Ostapenko sa 2:0 u setovima te se na taj način plasirala u finale ovog turnira.

Ipak, to za nju nije najveća radost dana već je poenta da je konačno postala prva teniserka svijeta. Zanimljivo, upravo ju je današnja rivalka prije nekoliko mjeseci na Roland Garossu spriječila da postane prva teniserka svijeta, ali naporan rad joj se isplatio i sve je naplatila danas u Pekingu. 

Ona je danas slavila sa 6:2 i 6:4 za sat i 17 minuta igre, a rivalka u finalnom meču će joj biti bolja iz susreta Petra Kvitoa-Caroline Garcija. 

Podsjetimo, Halep je na prvom mjestu WTA liste preskočila špansku teniserku Garbine Muguruzu i na aktivnoj listi ima 6175 bodova, odnosno 40 više od Muguruze. Inače, Halep je prva rumunska teniserka koja je došla do prvog mjesta na WTA listi. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi