Simona Halep pobjednica turnira u Montrealu

U finalu bolja od Amerikanke Stephens

Simona Halep pobjednica turnira u Montrealu

Rumunska teniserka Simona Halep pobjednica je Mastersa u Monterealu (tvrda podloga).

Ona je u finalnom meču bila bolja od Amerikanke Sloane Stephens sa 2:1 i to nakon velike borbe i dva sata i 32 minute tenisa.

Halep je sjajno počela meč i brzo je uspjela da napravi dva brejka prednosti protiv potpuno izgubljene protivnice. Ipak, Stephens se brzo vraća u set i dolaz do izjednačenja. Nakon toga obje teniserka prave po jedan brejk pa osvajaju svoje servis gemove te se otišlo u taj brejk. Tamo se bolje snašla Halep koja je slavila sa 8:6 i povela 1:0.

U drugom setu Amerikanka odmah pravi brejk, ali joj Rumunka uzvraća. Ipak, Stephens ponovo pravi brejk kojeg je ovog puta potvrdila i do kraja je još jednom oduzela servis protivnici pa je slavila sa 6:3 i poravnala na 1:1.

Odlučujući set je donio velika uzbuđenja. Prvo je Halep napravila brejk i povela 2:0, da bi se Amerikanka vratila i izjednačila na 2:2. Ipak, prvak teniserka svijeta je do kraja seta uspjela da slomi otpor rivalke i da slavi sa 6:4.

Dodajmo da je Halep do titule došla tako što je, osim Stephens, pobjeđivala Pavlyuchenkovu, Venus Williams, Garciju i Barty.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi