Simona Halep želi konačno osvojiti Grand Slam titulu

Rumunka spremna za Australiju

Simona Halep želi konačno osvojiti Grand Slam titulu

E. Škorić

Rumunska teniserka Simona Halep želi da osvoji naslov na Australian Openu.

Sutra počinje Otvoreno prvenstvo Australije, a kao i svake godine, Simona je među glavnim favoritkinjama za naslov.

"Ne osjećam nikakav pritisak, bez obzira što se radi o prvom Grand Slamu u godini. Jedva čekam da počne turnir, želim da pokažem koliko sam dobra", kazala je Halep, pa je dodala:

"Nisam fokusirana na WTA listu ili naslov, već isključivo na svoju igru. Želim da budem još efikasnija i da moj tenis izgleda još bolje. Sada mi je cilj da osvojim Grand Slam, nadam se da će se to jednog dana dogoditi".

Simona je trenutno prva teniserka svijeta, ali još nije slavila na Grand Slam turnirima. Najbliža tome je bila u Francuskoj 2014. i 2017. godine, kada je igrala finala, dok je u Australiji 2014. i 2015. bila u četvrtfinalima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi