Simona osvojila Wimbledon, a onda govorom rasplakala trenera i roditelje

Rumunka stila do drugog Grand Slam u karijeri

Simona osvojila Wimbledon, a onda govorom rasplakala trenera i roditelje

E. Škorić

Rumunska teniserka Simona Halep jučer je za samo 55 minuta razbila Serenu Williams i stigla do trofeja u Wimbledonu.

Ona je sa 6:2, 6:2 pobijedila Serenu u finalu u kojem se očekivala daleko veća neizvjesnost i daleko više od iskusne Amerikanke, no Rumunka je na kraju stigla do prve titule na Wimbledonu i onda je konačnim govorom rasplakala trenera i roditelje.

"Jako sam naporno radila za ovaj trenutak. Bila sam nervozna, trbuh mi nije bio dobro prije meča, ali znala sam da nema vremena za emocije. Izašla sam na teren i dala sve od sebe", kazala je Simona.

"Nikad neću zaboraviti ovaj trenutak, bio je to mamin san kada sam imala 10 godina. Rekla je da moram igrati u finalu Wimbledona ako želim nešto napraviti u tenisu. Dobila sam i doživotno članstvo u All England Clubu, to mi je bila velika motivacija", istakla je.

Na pitanje voditeljice BBC-a Sue Barker da li je ikada igrala bolje, rekla je: "Nikad. To je bila najbolja utakmica u mojoj karijeri i naravno, Serena nas je uvijek inspirirala i hvala joj na tome".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti