Sjajni Danil Medvedev razbio Đokovića i plasirao se u polufinale ATP Mastersa u Londonu
Sjajni Rus bez većih problema riješio je i Novaka Đokovića (Foto: EPA)

Rus osigurao polufinale

Sjajni Danil Medvedev razbio Đokovića i plasirao se u polufinale ATP Mastersa u Londonu

Danil Medvedev večeras je lakše od očekivanog savladao Novaka Đokovića u 2. kolu ATP Mastersa u Londonu s 2:0 po setovima (6:3, 6:3). 

Sjajni ruski tenisač je po kratkom postupku riješio prvog igrača svijeta fantastičnom igrom u kojoj večeras skoro nije imao mane.

S druge strane Đoković je izgledao nezainteresirano na momente na terenu i realno bio je daleko od svog najboljeg izdanja no to nimalo ne umanjuje pobjedu Danila Medvedeva. Neizvjesnost je u prvom setu trajala do rezultata 3:3 a onda ruski igrač pravi seriju od 6:0 u gemovima što znači da je uzeo prvi set po kratkom postupku te na isti način došao do prednosti od 3:0 u drugom setu. Nije se Đoković s igrom koju je prezentirao večeras nijednom pokazao kao prijetnja za Medvedeva, niti je to bila jedna jedina break lopta koju je Srbin imao u ovom meču.

Medvedev je ovom pobjedom osigurao polufinale u koje ide s prvog mjesta u grupi a za drugo mjesto će se prekosutra boriti Đoković i Nijemac Alexander Zverev. 

Promo

Top Komentari

IMPERATOR
srbo sebi šteli da ne igra protiv Nadala u polufinalu.
2 0
user1583752673
Ma bravo mali
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi