Sjajni Monfils pobijedio Wawrinku i osvojio turnir u Rotterdamu

Francuz igra u sjajnoj formi

Sjajni Monfils pobijedio Wawrinku i osvojio turnir u Rotterdamu

Francuski teniser Gael Monfils osvojio je danas turnir iz ATP serije 500 u holandskom Rotterdamu.

Monfils je u finalnom meču odmjerio snage protiv Stana Wawrinke koji je također na ovom turniru pokazao zavidnu formu, a na kraju smo vidjeli zaista sjajan meč i pobjedu francuskog tenisera.

Prvi set je pripao Monfilsu koji je uz dva brejka prednosti slavio sa 6:3, ali Wawrinka u drugom uzvraća i set dobija sa uvjerljivih 6:1. Ipak, u trećem periodu Francuz je bio mnogo bolji i u presudnim trenucima je izveo nekoliko sjajnih poteza što mu je na kraju bilo dovoljno da slavi sa 6:2. Meč je trajao ukupno sat i 45 minuta.

Inače, ovo je bila ukupno osma ATP titula za 32-godišnjeg Monfilsa koji će sada napredovati na ATP listi i od sutra će biti 23. teniser svijeta. Podsjetimo, najbolji ranking karijere mu je šesta pozicija.

Svemu dodajmo da je Francuz na putu do velikog finala porazio i bh. tenisera Damira Džumhura i to sa 2:0 u setovima u četvrtfinalnom ogledu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi