Sjajni Schwartzman uzeo 'samo' jedan set Nadalu

Španac u polufinalu

Sjajni Schwartzman uzeo 'samo' jedan set Nadalu

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u polufinale Roland Garrosa nakon što je danas porazio Argentinca Diega Schwartzmana sa 3:1 u setovima. 

Zanimljivo, njih dvojica su svoj susret četvrtfinala počela jučer, baš kao i Čilić i Del Potro, ali zbog kiše koja je padala u Parizu meč je prekinut krajem drugog seta i nastavljen je danas.

Schwartzman je imao prednost 1:0 u setovima, Nadal je vodio 5:3 u drugom prije nego što je susret pomjeren za danas. Španac je po nastavku susreta odmah osvojio deseti gem drugog seta i izjednačio na 1:1 u setovima.

U nastavku meča Argentinac zaista nije igrao loše, čak je bio i veoma dobar u mnogim trenucima, ali očito da je potrebno čak i više od toga da bi se Nadalu u Parizu ozbiljnije zaprijetilo. Prvi reket svijeta je slavio u trećem setu sa 6:2, baš kao i u četvrtom te se plasirao u polufinale. Susret je trajao ukupno tri sata i 47 minuta.

Nadal će u polufinalu igrati protiv boljeg iz susreta Juan Martin del Potro-Marin Čilić. Njih dvojica upravo u ovim trenucima igraju svoj susret četvrtfinala, a Del Potro vodi 2:1 u setovima.

Treba spomenuti i to da je Nadal jučer izgubio prvi set nakon 11 uzastopnih mečeva na Roland Garrosu, pa je jasno da sigurno neće ponoviti prošlogodišnji uspjeh kada je osvojio turnir bez izgubljenog seta.

Roland Garros, četvrtfinale:

Nadal-Schwartzman 3:1

Top Komentari

SEIKO
Čimpanza iz Majorke uzima RG.
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi