Snimljena Đokovićeva audio poruka nakon izlaska iz pritvora: "Tebra, pušten sam"

Prema svemu sudeći zaigrat će na Australian Openu

Snimljena Đokovićeva audio poruka nakon izlaska iz pritvora: "Tebra, pušten sam"

Samir Mlaćo
Još uvijek nije poznato da li će Novak Đoković zaigrati na Australian Openu.

Posljednje informacije kažu da hoće, sud je presudio u njegovu korist, no ništa nije gotovo.

Popularni Nole počeo je i sa treninzima, danas je potvrđeno da je i zvanično prvi nosioc turnira, a sada se pojavio audio zapis nakon njegovog izlaska iz pritvora.

Đoković je poruku poslao nekome veoma bliskom i kratko mu opisao trenutnu situaciju.

Tebra, pušten sam. U kući sam, sve je ok za sada, objavljujem upravo saopštenje, jako kratko. Igrao sam i tenis, stigao sam i to, za sada sam slobodan čovjek. Vidjet ćemo šta donosi sutra“, kazao je prvi reket svijeta u poruci.

Alex Hook, australijski ministar za imigracije, koji ima pravo da ukine vizu Đokoviću i pored odluke suda koja kaže da mu je neosnovano ukinuta ista po slijetanju na tlo Australije, još uvijek ne donosi nikakvu odluku, a nestrpljenje i nervoza kod Noleta i ekipe sigurno rastu.

Oglasi

Prema informacijama iz Australije, Hook još uvijek razmatra cijelu situaciju i nikakva odluka neće biti donesena ni u toku današnjeg dana.

Navodno je sada federalna Vlada novi "adut" protiv Đokovića pronašla u Australijskoj putnoj deklaraciji, dokumentu koji moraju popuniti svi koji dolaze u ovu državu.

Đoković je navodno u tom dokumentu naveo da nije putovao nigdje 14 dana prije dolaska u Australiju 5. janura, a suprotno tome, viđen je 25. decembra prošle godine na terenima u Srbiji, te drugog januara kako trenira u Španiji.

Davanje pogrešnih informacija u ovom dokumentu je ozbiljan prekršaj i kažnjivo djelo.

Australian Open počinje 17. januara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi